Featured slider

featured
Από το Blogger.

Καλέντουλα η Θεραπευτική!

by - 6:12 π.μ.

Η Καλέντουλα είναι ένα από τα ποιο γνωστά και πολλαπλώς χρησιμοποιημένα βότανα στη δυτική βοτανοθεραπεία. Προσωπικά, είναι από τα αγαπημένα μου φυτά, εξαιτίας των ιδιοτήτων της. Αυτές θα αναλύσουμε σε αυτό το αφιέρωμα! Και είναι πραγματικά πάρα πολλές!

Η χρήση του φυτού έχει μακρά παράδοση. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία ως θεραπευτικό φυτό καθώς και σε τρόφιμα και καλλυντικά!

Τα άνθη του φυτού χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς όπως την μείωση των φλεγμονών, τη γρήγορη αποθεραπεία των πληγών, την ανάπλαση ιστών του δέρματος και τις αντισηπτικές τους ιδιότητες. Ακόμη, χρησιμοποιούνται για την θεραπεία ποικίλων δερματικών ασθενειών και είναι αποτελεσματικά ενάντια στα δερματικά έλκη!

Στα συστατικά της συμπεριλαμβάνονται Αιθέρια Έλαια, Σαπωνίνες, Φλαβονοειδή, Βιταμίνη C, Ασβέστιο, Καροτένια (πρόδρομα μόρια της βιταμίνης Α) καθώς και σημαντικές ποσότητες Πυριτίου (το οποίο συντελεί στην υγεία του δέρματος).

Επιπλέον οι Πηκτίνες της Καλέντουλας την καθιστούν ένα πολύ καλό ενυδατικό παράγοντα. Δίνει ελαστικότητα στο δέρμα και βοηθάει στην αντιμετώπιση των ραγάδων και των ρυτίδων!

Συνοπτικά λοιπόν οι χρήσεις της Καλέντουλας είναι οι εξής:

- Αντιφλεγμονώδης, Αντισηπτική, Στυπτική, Επουλωτική, Αντιμυκητιακή,
- Ιδανική για τραύματα, μωλωπισμούς, διαστρέμματα ή εξωτερική αιμορραγία,
- Δερματικά ή Κιρσώδη Έλκη,
-Ως πρώτη βοήθεια για ελαφριά εγκαύματα,
- Κατά των τσιμπημάτων και των κρεατοελιών,
- Κατά της Ακμής,
- Ενυδατική, Αντιρυτιδική
- Ιδανική για την αντιμετώπιση των ραγάδων (Ιδίως αν χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με έλαια. Προτείνουμε τον συνδυασμό της με το Ξηρό Έλαιο Antiroba για ακόμη καλύτερα και πιο άμεσα  αποτελέσματα).

Όπως φαίνεται η Καλέντουλα καλό θα ήτανε να υπάρχει μέσα στο ντουλαπάκι μας, στην τσάντα μας ή ακόμη και στην παραλία! Χρησιμοποιήστε την προληπτικά ή για να αντιμετωπίσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα και θα εκπλαγείτε!


*Απαγορεύεται η Αναδημοσίευση!

You May Also Like

0 σχόλια